Start bouw feest Almere Zandduin

15 november '22

Op 9 november jl. zijn Trebbe en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gestart met de bouw van Zandduin in Almere Poort. Zandduin biedt straks plaats aan 38 comfortabele en duurzame nieuwbouwappartementen. Om dit bijzondere moment te markeren, vulden de toekomstige bewoners een tijdcapsule met wensen voor de toekomst. Deze werd vervolgens begraven door wethouder Julius Lindenbergh, een toekomstige bewoner en Dick Boekhout, senior ontwikkelingsmanager bij BPD.

Wethouder Julius Lindenbergh: “Dit appartementencomplex levert weer 38 woningen op in Almere en draagt hiermee bij aan onze ambitie om tot en met 2030 zo'n 24.500 woningen te bouwen. En dit op een mooie plek in Almere Poort waar groen en gezond wonen de standaard is.”

Woontoren Zandduin

Zandduin is onderdeel van Zandpoort en grenst aan Almere Duin. Het duinlandschap wordt bij Zandduin doorgezet, waardoor beide gebieden mooi in elkaar overgaan. Dick Boekhout: “Het is bij iedere ontwikkeling de uitdaging om op een natuurlijke manier aan te sluiten op het omliggende gebied.” Het speels ogende gebouw is ontworpen door MIX Architectuur en is in deze nieuwbouwwijk het enige gebouw dat de hoogte in gaat. Dit betekent dat de toekomstige bewoners hier maximaal genieten van het fantastische uitzicht. Iedere verdieping heeft een eigen bijzondere relatie met de omgeving. Hoe lager, hoe dichterbij de duinen. Hoe hoger, hoe meer er uitgekeken wordt over het landschap.

Duurzaam en comfortabel wonen

Het gebouw bestaat uit elf bouwlagen en biedt ruimte aan 38 appartementen. Deze zijn inmiddels allemaal verkocht. De appartementen worden uitgevoerd in zes verschillende types, met een vloeroppervlak variërend van 87 m2 tot en met 155 m2. Zo is er een plek voor een brede doelgroep in Zandduin. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats. Deze liggen half verdiept, waardoor de auto’s aan het zicht worden onttrokken. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A doordat deze goed geïsoleerd zijn, worden aangesloten op het warmtenet en pv-panelen krijgen. De bewoners hebben straks naast een hoog wooncomfort een betaalbare energielast.

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Heb jij een vraag? Neem contact met ons op