7 redenen om naar Almere te verhuizen

28 oktober '21

Twijfel jij nog of Almere de stad voor jou is? Hier zijn 7 goede redenen om er een appartement te kopen.

1. Meer huis voor je geld

We weten allemaal dat de huizenprijzen flink stijgen en je steeds minder vierkante meters krijgt voor je geld. In Amsterdam betaal je met gemak drie ton voor een appartement van circa 45 vierkante meter. Dan kun je beter in Almere zitten, waar je voor hetzelfde bedrag een woning hebt met het dubbele aantal vierkante meters én toch binnen een half uur in Amsterdam staat.

2. De voordelen van nieuwbouw

Zandduin is helemaal nieuw. En dat is hartstikke fijn! Nieuwbouw brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd (wat zorgt voor comfort én een lagere energierekening), heb je weinig onderhoudskosten dankzij alle nieuwe en duurzame materialen en voldoen de woningen aan de wettige eisen voor geluidsisolatie (lekker rustig dus).

image alt

3. Amsterdam en Utrecht binnen handbereik (nou ja, bijna dan)

Er wonen veel Amsterdammers in Almere. En dat is niet zo vreemd! Met de trein of auto sta je namelijk binnen 20 tot 30 minuten in het centrum van Amsterdam. En ook Utrecht is slechts een half uurtje reizen. Bovendien is er hard gewerkt aan verbreding van de A6, wat de doorstroming tussen Schiphol, Amsterdam en Almere flink bevordert.

image alt

4. Natuur maakt gelukkig

Almere heeft enkele schitterende bossen in de buurt, zoals Pampushout, het Kotterbos en Boswachterij Almeerderhout. Daarnaast zijn er maar liefst 9 stadsstranden én vind je de Oostvaardersplassen om de hoek. Doordat Almere niet zo dichtbevolkt is, is er minder luchtvervuiling. Hierdoor kun je ’s nachts de sterren goed zien. Uit onderzoek blijkt dat men gelukkiger is in een groene omgeving dan in ‘een stenen omgeving’. Nóg een goede reden om te kiezen voor Almere.

5. Gewoon een parkeerplek

Een parkeerplek vinden is in veel steden een uitdaging. In Almere is het gelukkig wel makkelijk om je auto kwijt te kunnen. Je vindt er vaak zelfs gratis parkeerplekken voor de deur! En áls je al moet betalen, betaal je een stuk minder dan in andere steden in de Randstad.

image alt

6. Er is van alles te doen

Almere saai? Helemaal niet! In de binnenstad vind je restaurants, cafés, volop winkels, een grote schouwburg en een bioscoop. Je kunt eropuit in de bossen of lekker uitwaaien aan het strand.  Ook zijn er veel sportverenigingen waar je je bij kunt aansluiten en worden er regelmatig evenementen georganiseerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Almere Haven Festival of het grote Strandfestival ZAND? En vergeet ook stadslandgoed De Kemphaan niet, waar altijd iets te doen is.

7. Goede scholen

In Almere wordt er veel aandacht besteed aan onderwijs van hoge kwaliteit. Dit geldt voor zowel de hogescholen als de basisscholen en middelbare scholen. Bovendien heeft ieder stadsdeel in Almere minimaal één scholengemeenschap voor middelbaar onderwijs én vind je er zowel openbare als bijzondere basisscholen. Zo is er altijd passend onderwijs voor jouw kind(eren).

  Nieuwsoverzicht
  Bekijk alle woningen